Leeuwenbergh tuinen

28 mei 2016: Opening lustrum en opentuindag

Op 28 mei 2016 werd de opentuindag van Tuinvereniging Leeuwenbergh voor de derde keer gehouden. Wij organiseerden deze dag weer samen met buitengoed Dorrepaal. De dag had een extra feestelijk tintje, want dit jaar bestaat het tuincomplex Leeuwenbergh 35 jaar.

Veel tuinen waren opengesteld, de tuinleden stonden klaar om bezoekers te ontvangen en van alles over hun tuin te vertellen. De tuinen op het complex zijn heel divers aangelegd. Je wandelt langs bloementuinen, groentetuinen en tuinen waar (groot)ouders en hun (klein)kinderen genieten van het buiten zijn. De diversiteit is groot, maar natuurlijk tuinieren in een ecologisch rijke omgeving is ons speerpunt. Wij vormen samen met Park Leeuwenbergh en landgoed Dorrepaal een groene long, een rijk gebied dat wij beschermen en verzorgen.

Ons complex vormt bovendien een belangrijk padden- en kikkerbiotoop en in de bosstrook langs de Westvlietweg staan twee bijenkasten en een insectenhotel.

Het afgelopen jaar werden daar door de Stichting Heg en Landschap gedoneerde bijzondere inheemse struiken geplant, zoals bosrozen, kardinaalsmuts, sleedoorn hazelaars en wilde appel.

Het programma was alsvolgt

  • 11.30 uur start opentuindag met drumband
  • 12.00 uur inhuldiging walnoot en praatje Clara Visser, voorzitter Bomenstichting Den Haag
  • 12.00 – 13.00 uur pannekoeken bakken
  • 13.30 – 14.00 uur drumband
  • 14.00 – 16.00 uur open tuinen

Reacties gesloten.