Leeuwenbergh tuinen

Hoe maak je de toiletruimten schoon

15301149-Handyman-Restroom-cleaning-Stock-PhotoEerst Opruimen
Maak voordat je de toiletruimte gaat schoonmaken de ruimte leeg: de toiletborstelhouder, toiletpapierhouder, etc. verwijderen. Opgeruimd staat netjes!

Voorbereiding
Emmer met warm water vullen. Een tapkraan voor warm water zit onder de wastafel tegenover het damestoilet.
Uit de hoge kast in het herentoilet bleekmiddel, allesreiniger, schuurspons en een groen microvezeldoekje pakken.

Tip: Van boven naar beneden werken!
Het gaat niet alleen om het schoonmaken van het toilet. De hele toiletruimte moet schoongemaakt worden. Waarbij je het toilet en de vloer als laatste doet.

Wasbak
Eerst is de wasbak aan de beurt. Doe wat allesreiniger op de schuurspons en neem hiermee de kraan en de buitenkant van de wasbak af, daarna de wasbak aan de binnenkant. Maak de schuurspons schoon en neem alles met water af. Nadrogen met de microvezeldoek.

Deurknoppen, sponningen, sloten en tegels
Voor dat je aan de toiletpot begint eerst de deurknoppen, sponningen en het slot aan beide kanten schoonmaken met een schuurspons met allesreiniger, met water afnemen en nadrogen met de microvezeldoek. Vervolgens de tegeltjes aan de zijkant schoonmaken.
Dat is iets wat snel vergeten wordt, maar wel erg belangrijk is.
Dan is het tijd voor ‘het echte werk’

Toiletpotten en urinoirs
De bak van de toiletborstel bevat altijd wat water. Giet deze bak eerst leeg in het toilet. En maak de bak schoon in een emmer met wat water en bleek (indien nodig).

Dan de toiletpot. Doe wat bleek onder de rand en een klein beetje in de pot. Zet de toiletborstel in de pot zodat die ook wat kan weken in het bleekwater. Laat deze intrekken terwijl je de rest van het toilet schoonmaakt. Neem wat schoon water, en begin met het waterreservoir en de buitenkant van het hele toilet met het deksel dicht. Neem dit af met water en de microvezeldoek om na te drogen.
Dan pas doe je de binnenkant van het deksel, de toiletbril aan de boven- en onderkant en de binnenkant van het toilet met allesreiniger herhaal de stappen weer met water en de microvezeldoek.
Tegen die tijd is de toiletpot aan de beurt door te borstelen met de toiletborstel en door te trekken.

En op het herentoilet natuurlijk de urinoirs met bleek en toiletborstel aan de binnenkant schoonmaken. Ook de buitenkant afnemen met spons en allesreiniger. Daarna met water en nadrogen met microverzeldoek.

Vloeren
Zorg dat de toiletvloer vrij is van modder, aarde of bladeren, dan is het tijd om de vloer met water en allesreiniger te moppen.

Finishing touch
Zet daarna alle spullen weer terug in het toilet,  hang indien nodig een schone handdoek, controleer of er genoeg toiletrollen op de toiletrolhouder staan (2 stuks).

Als laatste vink je op het whiteboard (hangt in de hal in de van het toilet ) aan dat je bent geweest, datum en tijd.images

Bij problemen kan je contact opnemen met Petra Denie, tuin 24
(06 55 35 87 24).

Bij verhindering vakantie of iets dergelijks ben je zelf verantwoordelijk om je toiletbeurt te ruilen met een ander tuinlid, maar geef dit wel door aan Petra Denie.