Leeuwenbergh tuinen

Filmtip: “Onder het Maaiveld”

Bericht van Henk van Hoorn (tuin 13)

Van Mariette Mulder (tuin 2) kregen we de tip om naar de Film “Onder het Maaiveld” te gaan. Willemien en ik hebben de film gisteren bekeken in het Filmhuis van Den Haag (https://filmhuisdenhaag.nl). Erg mooie beelden en veel informatie hoe je een goed bodemleven krijgt. Een aanrader! De film draait in het Haagse Filmhuis in elk geval t/m 20 april.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. 

‘Fascinerende nieuw documentaire van De nieuwe wildernis-regisseur Verkerk’ ★★★★ – de Volkskrant 
‘Spectaculaire kijk op een onderaards rijk’ ★★★ – NRC
‘Een film vol details over het ecosysteem onder je voeten’ – Trouw 

Reacties gesloten.