Leeuwenbergh tuinen

Tuinvogeltelling dit weekend!

Klik op het plaatje voor meer informatie en de top 5 tot dusver

Vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in je tuin. Vliegen de vogels alleen maar over de tuin? Die tellen niet mee.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je in jouw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft je door: 5 koolmezen.*
  3. Je telling geef je op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via de web-app mijntuinvogeltelling.nl. Het telformulier staat daar klaar. Vul je telling uiterlijk maandagochtend 1 februari in vóór 12 uur.

* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met je smartphone en je kunt na het half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels je zag.

Reacties gesloten.