Leeuwenbergh tuinen

Tuinavontuur

Bericht van André Heine (tuin 40)

Al een paar keer hoorde ik een kikker in de naburige vijvertjes maar niet in onze tuin. Nu door de overvloedige zonneschijn de dieren de lente in hun kop krijgen begin ik naar kikkers in onze vijver uit te kijken. In ieder geval krijgen we dagelijks bezoek van eenden die zich niet laten storen door onze bezigheden; soms zijn ze op minder dan 1,5 meter(!) afstand van ons aan het badderen of de kanten aan het afschooieren. Daarbij vroeg ik mij ook af of reigers onze tuin nog wel bezoeken.

Gisteren kreeg ik antwoord op beide vragen: Kikker?: Ja er ZAT er een in onze vijver! Reiger?: Ja er was er een op bezoek die ik bij aankomst betrapte!Gelukkig kreeg ik nog wel de gelegenheid hem te schieten voor hij of zij opvloog met de buit.

Pikant detail: Steevast vragen bezoekers of we ook vissen in onze vijver hebben. Mijn antwoord is altijd: “Nee, de reigers gaan maar naar de visboer of de markt.” Zeker weten dat op een willekeurige markt in China kikkers worden verkocht (Aan elkaar geregen hangen ze aan een lijntje te koop bij een stalletje). Hier moeten ze noodgedwongen naar een vijver. Zouden ze mij gehoord hebben?
Vriendelijke groet,
André

Reacties gesloten.