Leeuwenbergh tuinen

Help je mee de padden over de weg te zetten?

Ons tuinenpark is een prima leefomgeving voor padden, kikkers en salamanders. Jaarlijks in het vroege voorjaar zoeken ze echter de sloten op om zich voort te planten. Vanaf ons tuinenpark steken deze beestjes jaarlijks de Elzenlaan over naar de sloot langs de schapenwei.

Elk jaar is een groep vrijwilligers in februari-maart-april op de Elzenlaan actief om de padden, kikkers en salamanders veilig over te laten steken. Ook vanuit ons tuinenpark melden zich jaarlijks vrijwilligers aan.

Doe je mee?

Je kunt je aanmelden via deze link. Daar geef je je naam en contactgegevens op en de (vaste) avonden waarop je beschikbaar bent. Ook moet je een locatie opgeven. Voor de Elzenlaan kies je voor de locatie Leeuwenbergh.

De paddentrek begint meestal eind februari. Als het weer zachter is, kan de trek ook al eerder beginnen.

Er wordt geprobeerd de roosters per locatie zo vroeg mogelijk klaar te hebben zodat iedereen ingeschakeld kan worden als de dieren eerder ontwaken.
Gemiddeld duurt de trek per locatie zo’n zes tot maximaal acht weken. Medio april is het meestal afgelopen.

Als de paddentrek op de Elzenlaan van start gaat, ontvang je bericht van de locatiecoördinator.

Op 12 februari is er een informatie-avond voor de vrijwilligers die dit voor het eerst gaan doen. De avond vindt plaats aan de Regulusweg 11 (de Binckhorst) en begint om 19.00 uur.

Reacties gesloten.