Leeuwenbergh tuinen

Niet sproeien met drinkwater

Afgelopen zaterdag werd op ons tuinenpark 3000 liter drinkwater gebruikt. Dat is ver boven wat normaal is op een warme dag. Die dag viel ook de pompinstallatie voor het sproeiwater uit om dat teveel mensen tegelijkertijd hun tuin aan het sproeien waren.

Zoals bekend is het sproeien van tuinen met drinkwater niet toegestaan. Sproeiwater gebruik je efficiënt in de vroege ochtenduren en aan het begin van de avond. Als de zon fel schijnt verdampt het meeste water en verbranden de planten. Het is midden op de dag dus niet efficient en niet verstandig om te sproeien.
Om de paar dagen een grote hoeveelheid sproeien is beter dan elke dag een klein beetje.

Op suggestie van André Heine hierbij de link naar de website van het KNMI over de droogte:
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/geografische-overzichten/neerslagoverschot

Reacties gesloten.