Leeuwenbergh tuinen

Leesclub Leeuwenbergh

Sinds vorige herfst komt met een regelmaat van ongeveer één maal in de zes weken de Leesclub Leeuwenbergh in onze kantine bij elkaar. Het is een groepje tuinleden dat behalve tuiniert ook graag leest. De leden kiezen steeds samen uit welk boek ze lezen om dat in de volgende bijeenkomst te gaan bespreken. Er worden uiteenlopende boeken gekozen. Steeds weer blijkt dat het samen bespreken van een boek je kijk op het boek verandert. Meestal ga je het daardoor (nog) meer waarderen.

2013_14

 

Het boek dat de laatste keer werd besproken was “Het compostcirculatieplan”  geschreven door Anton Valens. De roman speelt zich voor een belangrijk deel af op een volkstuinencomplex ten noorden van Amsterdam.
Het is op dat punt heel herkenbaar en doet je beseffen dat de gang van zaken op je eigen volkstuinenpark erg lijkt op dat van andere parken.

 

Als toegift hier een link naar een grappige column over volkstuinen uit de Volkskrant van 13 april jl.

Henk van Hoorn (lid van de leesclub)

Reacties gesloten.