Leeuwenbergh tuinen

Bericht van de Groencommissie

Beste tuinleden,

De huidige groencommissie is zeer dringend op zoek naar verse groene vingers!

Wil jij ook iets voor de vereniging betekenen, maar er niet teveel tijd aan kwijt zijn? Meld je dan aan!

Er zijn tal van (kleinere en grotere) taken te vervullen en we kunnen dit alleen met een groep van minimaal 7 mensen. Er zijn nog maar 2 leden!! (Binnenkort stopt Lisette wegens verhuizing)

Wat we doen;
We maken een meerjaren-groen-plan voor het gezamenlijk terrein en signaleren wat er aangepakt kan worden tijdens de werkbeurten. We maken plannen voor onderhoud, tuinbezoeken/controle, onttegelen waar dat nodig is (landelijk beleid en ook van de gemeente Den Haag), aanleg van ecologisch interessante beplanting. Verder doen we de administratie van de werkbeurten; herinneren wie er de beurt heeft en noteren wie er aanwezig was.

De afgelopen 7 jaar is er al veel gebeurd om het complex van de vereniging ecologisch te verrijken en te verdedigen tegen eventuele plannen van de gemeente.

Hoe ecologisch veelzijdiger hoe groter de kans dat ons terrein interessant is als groene long. Het bos is daarom ook heel belangrijk. Dat is al een rijk padden- en kikker territorium en met de aanplant van inheemse struiken en bomen (gekweekt door Staatsbosbeheer van inheemse zaden verkregen na veel – historisch – onderzoek) en inheemse bloemen (opgekweekt met zaad van Cruydthoeck) willen we bijdragen aan de ‘bescherming’ van het terrein. Want grond is een bedreigd goed.

Wil je hier ook je steentje (of juist geen steen natuurlijk) aan bijdragen?? Dat zou geweldig zijn! We horen heel graag van je. Stuur een mailtje naar lisette@mijnbeeld.nl

Hartelijke groet namens de huidige groencommissie,

Karin en Lisette

Reacties gesloten.