Leeuwenbergh tuinen

“Composteren is een soort koken”

5 reacties

IMG_0483

Op een druk gezochte en geanimeerde ledenbijeenkomst gaf Tessa van de Keer vanmiddag een bevlogen en enthousiasmerende presentatie over Centraal Composteren onder het motto “Composteren is een soort koken”.

Tessa is bestuurslid van de Volkstuindersvereniging Lommerrijck  in Rijswijk.
IMG_0489Lommerrijck
heeft al een paar jaar ervaring met een centrale composthoop. Niet alleen vertelde Tessa hoe Lommerrijck de compostplaats heeft ingericht en georganiseerd. Ze gaf ook veel informatie over de voordelen van centrale compostering. Toch ging ze ook de risico’s niet uit de weg, maar gaf tegelijkertijd aan hoe je die kunt beheersen.
De presentatie van Tessa vind je hier.
Daarna werden veel vragen gesteld waarop Tessa met veel deskundigheid antwoord gaf.

Hans Nijeboer nam het stokje over van Tessa. Groencommissie, Technische Commissie en Bestuur willen gaan werken aan het realiseren van een centrale composthoop. Het idee is om een deel van de parkeerplaats daarvoor te gebruiken. Een prima plek voor een composthoop volgens Tessa. Hans gaf aan dat een invoeren van centrale compostering geleidelijk kan gaan. Eerst het groen van de werkbeurten en van enkele tuinen die mee willen doen. De reactie van de aanwezige leden was overwegend zeer positief.

Annemarijke van tuin 30 kwam met een mooie uitsmijter:  “Laten we de compostplaats de Goede Hoop noemen”.

IMG_0478

5 thoughts on ““Composteren is een soort koken”

 1. Ik heb weer genoten van de Tessa uitleg. Duidelijk en vol inspiratie.

 2. Compliment Henk, voor de snelle presentatie.

  Groeten,

  Hans.

  Hans Nijeboer Laan van Meerdervoort 969 2564 AJ Den Haag tel 070 – 38 799 48 / 06 – 19 17 25 27

  ________________________________

 3. Het was echt heel mooi weergegeven door Tessa en inderdaad complimenten aan de snelle reactie op de website 🙂

 4. Op naar de GOEDEHOOP
  !!

 5. wij zijn hoopvol…