Leeuwenbergh tuinen

Open dag aanleg Rotterdamsebaan

2 reacties

Zaterdag 13 januari kon je het bouwterrein van de Rotterdamsebaan bezoeken. Daar werd druk gebruik van gemaakt.

Het boren van de eerste tunnelbuis  begint binnenkort en zal tot ongeveer juni as. duren. De buis is 11,6 m in doosnee en ongeveer 1,6 km lang. Per dag wordt zo’n 15 meter geboord. Het werk gaat dag en nacht door.
Voor het boren is een lange machine (boor”trein”) in elkaar gezet, die zich een weg door de grond zal banen. Op het diepste punt zit hij straks 29 meter onder de grond. Dat is onder volkstuincomplex Arentsburgh in Voorburg-West.

Als de boor”trein” op de Binckhorst is aangekomen, wordt de boorkop van de “trein” gehaald en over de weg teruggebracht naar waar hij begon. De “trein” rijdt achteruit terug door de tunnel naar het startpunt. Dan wordt de tweede buis geboord. Planning is dat de tweede buis (op 4 meter afstand van de eerste) in december 2018 klaar is.

De tunnel is vernoemd naar het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan, dat in het Gemeentemuseum in Den Haag hangt.

De Victory Boogie Woogietunnel zal knooppunt Ypenburg verbinden met het industrieterrein Binckhorst. De tunnel moet de A12 (de Utrechtsebaan) ontlasten. Het is de bedoeling dat het traject in juli 2020 klaar is.

Een belangrijk onderdeel bij het ontwerp van de Rotterdamsebaan is de inpassing van de nieuwe weg in de Vlietzone. Samen met belanghebbenden is hier een plan voor gemaakt: het Molenvlietpark.
De aanleg van het Molenvlietpark gebeurt in 2 fasen.
– Het eerste gedeelte wordt aangelegd tot en met maart 2018 en gaat in april 2018 open.
– Het tweede gedeelte wordt aangelegd in 2019 en de eerste helft van 2020.
Halverwege 2020 is het hele Molenvlietpark klaar.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 thoughts on “Open dag aanleg Rotterdamsebaan

  1. Henk, ik ben ook wezen kijken en vond het spectaculair om te zien. Jij hebt wel een prachtige compilatie van foto’s Kun jij dat filmpje met foto’s ook via WE Transfer op mijn e-mail: vanderburg-wijtvliet@zonnet.nl toesturen? ik ben je dankbaar als je dat kunt en wilt doen. Groeten, Jan van der Burg

  2. We waren blij met jouw tip, Henk. Zijn dan ook gaan kijken. Een paar foto’s met de phone gemaakt.
    De organisatie bij de werkzaamheden was perfect. Indrukwekkend. Bij het zien van de boortrein kreeg ik tranen in mijn ogen. Tjee wat indrukwekkend!