Leeuwenbergh tuinen

Zaterdag as — vrijwillige werkbeurt en inhaalbeurt

3 reacties

Zoals iedereen weet is het komende zaterdag weer de laatste werkbeurt van dit kalenderjaar. Traditiegetrouw is dat een inhaal-werkbeurt en de vrijwillige werkbeurt waarbij iedereen van harte welkom is. Het belooft een drukke dag te worden.

coffee-breath-clipart-19:45 Koffie
Om kwart voor tien staat de koffie klaar en kunnen de groepen worden gevormd. Door Veronica en door de coördinatoren per pad zal worden uitgelegd wat er gedaan kan worden. Er is veel te doen maar de grote diversiteit aan klussen maakt dat er zeker voor ieder wel iets is te doen waar zij of hij plezier in heeft. Wat staat er dan allemaal op het programma?

Werkbeurt in het bosCIMG5944
Veronica Hekking is de werkbeurtleider. Tijdens de laatste werkbeurt was er een geringe opkomst en bovendien was het nogal nat waardoor er in het bos veel werk is blijven liggen. Al diegenen die nog een beurt moeten inhalen kunnen daar met Veronica aan de slag.

Werken aan de paden
Verder zal er worden gewerkt aan de paden, waarbij het vooral gaat om de versmallingen in de paden door ver overhangende struiken of te veel in de breedte gegroeide hagen. De tegels van de paden doet iedereen natuurlijk zelf, maar misschien vind je het wel heel gezellig dat te doen wanneer ook anderen om je heen bezig zijn. Verschillende mensen die beschikken over gemotoriseerde apparatuur zoals bijvoorbeeld een heggeschaar hebben aangeboden ook anderen langs het pad daarmee van dienst te zijn.
whatsapp_deze Jasmijnpad heeft via hun eigen WhatsApp groep al gecommuniceerd over het gezamenlijk aan de slag gaan zaterdag. Wanneer je mobiele telefoonnummer nog niet bekend is bij Maiko van Leeuwen en je hebt wel WhatsApp op je telefoon staan laat Maiko dan even weten met welk nummer hij je kan toevoegen aan de groep. Maiko’s nummer is 0624104837.
Ook het Seringenpad krijgt deze week nog zijn eigen WhatsApp groep, daar zal Anja Maan voor zorgen.
Ook van het Magnoliapad zullen de pad-werkzaamheden worden gecoördineerd. Mogelijk is er zaterdag ochtend ook iemand van het Weigeliaopad die daar die rol op zich wil nemen.

Kruiwagens schilderenvectorkruiwagen-met-het-schilderen-van-hulpmiddelen-61078431
We hopen dat er genoeg mensen aanwezig zijn zodat er ook gewerkt kan worden aan het schilderen van de kruiwagens. De schilders onder ons zijn van harte wekom om mee helpen de kruiwagens van een goede verflaag te voorzien.
Overigens als je toevallig nog een kruiwagen van de vereniging op je tuin hebt staan breng deze dan terug bij de fietsenstalling zodat ook die een beurt kan krijgen.

pippichiara1Soep
We hopen op droog weer en een grote opkomst. Tussen 12 en 13 uur is er dan voor alle harde werkers een kopje soep bij de lunch.

 

3 thoughts on “Zaterdag as — vrijwillige werkbeurt en inhaalbeurt

  1. Helaas kunnen wij van tuin 2 niet komen werken op de vrijwillige werkbeurtdag. Volgende keer beter! Mariëtte Mulder

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

  2. Jammer wij zijn buiten de stad, volgende keer aanwezig

  3. Helaas, ik heb een “Zangdag”ter voorbereiding op een concertreis maar er zullen vast wel genoeg anderen zijn. groet van Henny Touwen.