Leeuwenbergh tuinen

De leeuwtjes gaan los……

8 reacties

Vanaf 26 augustus 2017 alleen nog betalen in de kantine met “Leeuwtjes”

De werkwijze bij bardiensten werd door veel van de mensen die bardienst doen als omslachtig ervaren. De administratie met briefjes per persoon is redelijk omvangrijk. Aan het eind van een bardienst is het soms zoeken naar iemand die nog niet betaald heeft te vinden.

Daarom is gezocht naar een andere en eenvoudiger manier van administreren. In overleg met de kantinecommissie is besloten om in de kantine over te gaan op een systeem van betalen met muntjes en dus niet meer met euro’s. Dat voorkomt het bijhouden van een reeks van bestelbriefjes en vooral ook gedoe met wisselgeld. Als we straks met muntjes werken is er geen wisselgeld meer nodig en aan het einde van de bardienst is het “kas opmaken” en afronden snel klaar.

Wat er gaat veranderen is, dat je vanaf 26 augustus alleen nog met muntjes kunt betalen. We hebben daartoe onze eigen “leeuwtjes”  laten maken, met dank aan Mariëtte Mulder voor het gebruik van het door haar getekende leeuwtje.

Wat betekent het voor de leden:

Leden kopen muntjes in eenheden van 10 stuks voor €5,-. Een muntje kost 50 eurocent. Deze muntjes kunnen door de leden worden besteld door €5,- (of een veelvoud daarvan) over te maken op de rekening van de vereniging onder vermelding van “Muntjes”.  Onze penningmeester Ingrid van Leeuwen zorgt dan dat er een zakje met de naam van de besteller klaar ligt in de kantine.  Elke zaterdag zolang de kantine open is, kunnen die afgehaald worden.

Een verwerkingstijd van een week kan zij garanderen en ze streeft naar sneller.

Verder kunnen de leden van de vereniging eenmaal per maand tegen gepaste contante betaling muntjes kopen in de kantine. Bij de maandborrels zal er een bestuurslid in de kantine aanwezig zijn voor de verkoop van muntjes.  Ook dan kunnen muntjes alleen in eenheden van 10 stuks gekocht worden.

Bij elke bestelling aan de bar wordt er vanaf 26 augustus meteen betaald met muntjes (“leeuwtjes”). Alle items in de kantine worden per 26 augustus geprijsd in muntjes. De gehele prijslijst is daartoe aan de hand van de inkoopsprijs tegen het licht gehouden. Omdat de prijzen ook al enige jaren niet waren bijgesteld heeft dat geleid tot enkele kleine prijsaanpassingen.

Muntjes zijn niet inwisselbaar tegen contant geld. Wel kan iemand die tuin verlaat de over gebleven muntjes inleveren tegen Euro’s bij de penningmeester, te verrekenen bij de verkoop.

Wat betekent het voor de barmensen:

 • Elke bestelling wordt vooraf betaald met muntjes. Elke uitgifte wordt door de barmensen geregistreerd op een streeplijst.
 • Ook een bestelling die in de keuken moet worden klaar gemaakt wordt direct betaald. Aan de bar wordt de bestelling op een briefje geschreven met de naam van de besteller en vervolgens aan de keuken doorgegeven.
 • Aan het einde van de bardienst moet de som van de geregistreerde uitgiftes en het aantal binnen gekomen muntjes met elkaar kloppen.
 • Na een kantinedienst wordt de totaallijst volledig ingevuld en samen met de muntjes/leeuwtjes afgestort in de kluis.
 • Tot slot controleren óf en welke items op de boodschappenlijst gezet moeten worden. Daarbij rekening houden met eventuele evenementen die voor de deur staan.

Tot slot:

Sinds de open dag zijn er nog oranje muntjes in omloop. Op 26 augustus is de laatste dag dat de oranje muntjes kunnen worden gebruikt. Die dag werken we dan met oranje muntjes én leeuwtjes. Vanaf heden kunnen muntjes besteld worden.

Op 26 augustus kunnen deze in de kantine worden afgehaald. Aan de eerste 25 leden die muntjes bestellen door geld over te maken op rekening van de penningmeester worden de muntjes geleverd in een kleurrijk beursje.

Als er vragen zijn stuur die dan naar Tuinverenigingleeuwenbergh@gmail.com

 

8 thoughts on “De leeuwtjes gaan los……

 1. Jammerrrrrrrrŕrrrŕr.

 2. Het lijkt mij een omslachtig systeem.

 3. Zijn alle bestellingen c.q.verstrekkingen dan een veelheid van 50 eurocent??? Hoe kan dat nu?????

 4. Wat omslachtig.Doe dan i.p.v.leeuwtjes gewoon munten van 50 eurocent.Scheelt een hoop gedoe.
  En met afgeronde prijzen lijkt mij dat ook niet zo moeilijk uit te rekenen.Het scheelt in ieder geval een hoop gedoe.

  • Tja zal handig zijn Aad, als iedereen met 50 euro cent betaald, maar soms komen tuinleden met 10.00 , 20.00 of zelfs 50.00 euro. dat is moeilijk terug betalen uit de kantine kas. en nu is het contant betalen, ik vind het wel handig !

 5. Maak een bord: Consumpties alleen tegen contante betaling.
  Zonder muntjes krijg je helemaal niets en dat scheelt de kantine ook nog eens omzet.
  Wanneer je dit weet bewaar je vanzelf wel wat 50 eurocent munten.Leeuwtjes raken zoek en
  dan kost het ons nog geld ook.

 6. Er is aangegeven dat er naar de prijzen is gekeken, één muntje heeft een waarde van €0.50 .
  Hoe is dit in de “kleine” prijs aanpassingen vertaald. Wat gebeurt er met een prijs van b.v. €1.70 wordt dit 0.20 verlaagt of 0.30 verhoogd. Dat is nogal een verschil.