Leeuwenbergh tuinen

Herstel sproeiwater-kranen en informatie over Legionella

1 reactie

De technische commissie heeft de afgelopen dagen enkele reparaties uitgevoerd aan de sproeiwater-aansluitingen op het complex. Het gaat om aansluitingen waarbij meerdere kranen op een enkele muurplaat zijn bevestigd. Het is gebleken dat bij zulke aansluitingen de kans bestaat dat de kunststof waterleidingbuis scheurt of afbreekt. Er waren bij drie aansluitpunten lekkages. Daarom was op enkele paden het sproeiwater afgesloten.
De sproeiwatervoorziening werkt waarschijnlijk op 6 april op alle paden weer. Verzoek aan een ieder: wees voorzichtig met het aansluiten en afkoppelen van je sproeiwaterslangen. Zo voorkom je dat er weer problemen ontstaan, waardoor wederom het sproeiwater moet worden afgesloten.
Het bestuur maakt van de gelegenheid gebruik om u (nogmaals) te waarschuwen voor het oplopen van een Legionella besmetting. Het RIVM adviseert om apparaten die water vernevelen of sproeien regelmatig schoon te maken. Laat geen water in deze apparaten staan als die langer dan een week niet worden gebruikt (laat tuinslangen en en andere sproeiende apparaten na gebruik goed leeglopen). Op de website van het RIVM vind je alle informatie over legionella.

One thought on “Herstel sproeiwater-kranen en informatie over Legionella

  1. LEGIONELLA. Prima dat hier weer de aandacht op wordt gevestigd. Het is al weer bijna 11 jaar geleden dat Suze een besmetting op onze tuin heeft gelopen. Het was een hete zomer en elke dag moest er gesproeid worden. Uit gemakzucht heb ik de slang laten liggen en de volgende dag de kraan weer aangezet. Juist door die hoge temperatuur groeit de bacterie erg snel. Door het in ademen komt de nevel in de longen, zo is de besmetting ontstaan. Nog dagelijks worden wij hiermee geconfronteerd. Zoals chronische vermoeidheid, diabetes en op de gekste plaatsen ontstekingen. Voor belangstellenden zal ik in onze boekenkast in de kantine het boek LEGIONELLA….een ramp neerzetten. Op blz. 128 staat onze bijdrage. Vriendelijke groet Jan & Suze Zuiderwijk